Istorii de succes

Octavian Frunze

Drumul spre succes în agricultură: Ce lecții financiare a învățat Octavian Frunze

Octavian Frunze, un fermier dedicat a împărtășit experiența sa de a transforma pasiunea în agricultură într-un proiect de succes. De-a lungul a 11 ani de muncă asiduă în acest domeniu, Octavian a învățat lecții valoroase despre gestionarea financiară, investiții strategice și adaptabilitate în fața provocărilor imprevizibile.
Alegerea corectă a domeniul în care să învestești
Cu 10 ani în formă Octavian frunze a recurs la înființarea Gospodăriei Țărănești Frunze Octavian Nicolai. Urmând exemplul fraților săi și pasionat de agricultură, s-a orientat spre cultivarea legumelor.

Detalii
Vladimir Seregov

Vladimir Seregov

Vladimir Seregov din satul Balanul Nou, raionul Râșcani se mândrește cu cele 14 sere pe care a reușit să le construiască și să obțină rezultate frumoase. Mai mult ca atât, spune că una dintre cele 14 sere este subterană și unică de felul ei în țara noastră. Istoria lui Vladimir a început în anul 2016, când după mai mulți ani în care a muncit peste hotare a decis să investească banii într-o afacere dezvoltată acasă, și anume în sere. Producătorul povestește că mereu a iubit pământul și atunci când a venit vorba despre afacere știa sigur că va fi ceva legat de agricultură.

Detalii
Dumitru Naconecinîi

Dumitru Naconecinîi

Indiferent de domeniul în care activează, tinerii ambițioși reușesc să lanseze afaceri de succes acasă. Sigur, nu este atât de ușor la început, când trebuie să gestionezi un business cu resurse destul de modeste, însă satisfacția obținută pe parcursul activității merită tot efortul. Dumitru Naconecinîi din satul Ratuș a activat o perioadă de timp în calitate de manager vânzări. Poate că lucrurile ar fi continuat așa și mai departe, dacă acum 3 ani, la doar 24 de ani, nu s-ar fi decis să lanseze propria afacere – o linie de purificare și îmbuteliere a apei potabile.

Detalii
Valeriu Cojocaru

Valeriu Cojocaru

La nici 60 de kilometri de Chișinău, unde se întind podgorii pe zeci de hectare, Valeriu Cojocaru planifică să lanseze o afacere cu gust autentic. Pandemia l-a făcut să vadă că este loc pentru vinul moldovenesc nu doar pe piețele externe, unde până acum îl comercializa, ci și pe piața locală. Astfel, antreprenorul a decis să lanseze un proiect ambițios - o agropensiune în care vizitatorii vor putea degusta vinuri cu istorie.

Detalii