Tudor Ursachi
Agricultura nu „stă pe loc”, susțin fermierii, iar pentru a face față provocărilor nu stau nici aceștia, ci investesc, pentru a dezvolta afaceri de succes.

La nordul țării, Tudor Ursachi lucrează o suprafață de teren agricol de peste 200 de hectare, pe care cultivă anual culturi de câmp. Acesta crede într-un viitor prosper al agriculturii la noi în țară și investește, în măsura posibilităților, pentru a-și asigura o activitate rentabilă.

„Sunt doar de câțiva ani în agricultură, însă în acest timp am reușit să învăț o lecție importantă – dacă vrei să câștigi, trebuie să investești. Da, este un an complicat, care a ruinat o bună parte din planuri, însă tot acest an ne dă de știre că ar trebui să schimbăm ceva, abordarea, modul în care producem și ceea ce dorim să obținem într-un final”, explică Tudor Ursachi.

De la zis la făcut, fermierul deja se gândește să implementeze în gospodăria sa una din practicile fermierilor din SUA – semănarea culturilor intercalate pentru a-și proteja solul. Iar la capitolul investiții, a făcut una cât se poate de inteligentă – a cumpărat o combină modernă pentru recoltarea cerealelor.

„Pentru a investi în tehnologii și altele, trebuie să ajustăm cheltuielile unde este posibil. Eu, spre exemplu, am optat pentru achiziția unei combine. Calculul e simplu, pe lângă faptul că trebuia să apelez mereu la servicii de recoltat și să cheltui bani, aveam și pierderi importante de recoltă, deoarece trebuia să aștept când vor găsi timp pentru mine. Pentru procurarea combinei, am apelat la compania Mikro Kapital, iar în doar o zi am obținut creditul. Acum recoltarea este mult mai eficientă, dar și eu liniștit pot să-mi fac planuri, fără a depinde de cineva”.

Fermierul spune zâmbind, „În agricultură, atunci când mergi să iei un credit și te-ntreabă când ai nevoie de el, spui că ieri”.

„Investițiile trebuie făcute astăzi, mâine poate fi prea târziu. De aceea am și ales Mikro Kapital, este un partener de încredere, care vine la timpul potrivit, cu o ofertă potrivită. Am achitat deja un credit agricol, iar următoarea investiție va fi achiziționarea utilajelor pentru lucrarea solului, adaptate condițiilor. Am procurat un scarificator din acel credit pentru agricultori, urmează un heder pentru floarea soarelui și, cine știe, poate și altele. Aici, nu poți să-ți faci un plan pe care să-l urmezi exact tot anul, sau apar probleme la capitolul protecția plantelor sau este necesar de administrat un altfel de produs, mai eficient în anumite condiții. De aceea, trebuie să urmărești, iar unde e necesar să intervii – eu cred că aceasta e una din cheile succesului”.

Fermierul nu planifică să extindă suprafețele, ci să optimizeze producerea, investind mai mult în tehnologii moderne.

„În acest sezon am obținut recolte bune, de care suntem mulțumiți, dar și am investit esențial în producere. Astfel, avem și rezultate pe măsură. Dorim să ne dezvoltăm și o vom face, puțin câte puțin, dar o vom face, altfel nu are sens să inițiezi o activitate în agricultură”.

Ia un credit AGRO sau un Credit BUSINESS și primesti bani inapoi Cashback 10% din comisionul de eliberare a creditului nebancar contractat și 3% din valoarea dobânzii și comisionului de administrare plătit de client în conformitate cu contractul de împrumut nebancar încheiat.
Perioada Promoției: 01.09.2020-31.12.2020. Mai multe detalii vezi in Regulamentul Promotiei.