Valentin Tomiță
Valentin Tomiță a lucrat mult timp în Europa. Apoi a decis să se întoarcă în Republica Moldova și să înceapă propria afacere. El a construit o seră pe teritoriul casei sale și a început să cultive legume. Valentin Tomiță a cumpărat cu banii acumulați peste hotare câteva hectare de podgorie „Moldova”.

Fostul angajator, unde clientul a lucrat câțiva ani, și soția sa au venit din Europa pentru a-l vizita pe Valentin. Au văzut că și-a început propria afacere și i-au oferit asistență financiară. Fostul patron a acordat lui Valentin un împrumut de 50.000 EUR pentru achiziționarea unei sere italiene, echipamente și terenuri. Compania nouă a fost deschisă, unde fostul angajator din Europa a devenit fondatorul a 50% și a monitorizat utilizarea orientată a acestor fonduri.

Astăzi, Valentin Tomiță folosește împrumuturi AGRO pentru afacerea sa și pe lângă seră de 0,45 hectare, unde cultivă roșii și castraveți, el are și 10 hectare de vie (Moldova), 3 hectare de viță de vie (soiuri tehnice), 2 hectare de vie (soiuri tehnice, dar în primăvara lui 2018 a vaccinat soiul „Moldova” în aceste podgorii), 20 de hectare de teren arabil (parte în arendă), echipamentele proprii și agregate. Pe teritoriul unde se află afacerea, există un lac artificial și un sistem de irigare. De asemenea, Valentin Tomiță a construit o cameră frigorifică de 300 de tone, unde își depozitează strugurii proprii și cei cumpărați. Valentin a început construcția unui alt frigider de 600 de tone. Valentin Tomiță își conduce afacerea cu soția sa și are 8 angajați.