Despre noi
Cine Suntem?
"Mikro Kapital Moldova (OCN „Mikro Kapital Company” SRL) este o organizație de creditare nebancară cu capital străin 100%, înregistrată în Republica Moldova. Potrivit Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare(CNPF), care autorizează şi reglementează activitatea participanților pe piața financiară nebancară, precum şi supraveghează respectarea legislaţiei de către OCN-uri, Mikro Kapital Moldova se află pe locul 4 în top 5 organizații de creditare nebancară pe piața moldovenească. Clienții noștri sunt persoane fizice și antreprenori individuali care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii și afacerilor micro, mici si mijlocii. Mikro Kapital Moldova asigură finanțarea pentru achiziționarea de semințe, îngrășăminte, construcția de depozite și frigidere, achiziționarea de terenuri agricole, achiziționarea de bunuri și materii prime, achiziționarea de utilaje, vehicule, echipamente speciale și imobiliare pe teritoriul Republicii Moldova. O caracteristică fundamentală a modelului de microfinanțare in agricultura si business este faptul că, agricultorii sau proprietarii de afaceri micro si mici sunt priviți ca un tot întreg, ca o unitate economică unică, cu diverse surse de venit și nevoi financiare diferite. Fermierii și oamenii de afaceri din toată țara își implementează proiectele, primind împrumuturi și soluții individuale nu doar pentru sprijin, ci și pentru dezvoltarea lor ulterioară. „Mikro Kapital Moldova” face parte din holdingul internațional Mikro Kapital Group, ale cărui companii oferă asistență întreprinderilor mici și mijlocii din 15 țări: Luxemburg, Italia, Elveția, România, Republica Cehă, Armenia, Uzbekistan, Kârgâzstan, Kazahstan, Tadjikistan, Hong Kong, Rusia, Belarus și Ungaria.
Misiune
Misiunea MIKRO KAPITAL MOLDOVA - aportul profesional în dezvoltarea economică a întreprinderilor mici și mijlocii, prin oferirea serviciilor finaciare de calitate. Oferind serviciile noastre clienților, tindem spre crearea unor relații de parteneriat de lungă durată, ce sunt bazate pe respect și încredere reciprocă. Filosofia activității noastre se fundamentează pe sinceritate și transparență.
Echipa Mikro Kapital Moldova
Echipa noastră este tânără, dinamică şi în continuă dezvoltare. Experții noștri au cunoștințe solide în analiza financiară bazată pe abordarea BERD, precum și pe experiența pe termen lung în domeniul creditării companiilor mici și mijlocii.
Consiliul de Administrație
Thomas Heinig
Președinte al Consiliului de Administrație
Richard Marney
Membru al Consiliului de Administrație
Yaroslav Poleshchuk
Membru al Consiliului de Administrație
Top Management
Sergiu Turcanu
Director Executiv
Natalia Chitoroaga
Directoare Financiară
Constantin Girleanu
Șef Departament în domeniul financiar Sud
Inna Edu
Șef Departament în domeniul financiar Nord
Tatiana Crutco
Manager Marketing
Chiril Uzun
Director sucursala Comrat
Dorel Rusu
Director sucursala Soroca
Tatiana Leahu
Directoare sucursala Chișinău Calea Iesilor
Gloria Cioinac
Directoare sucursala Chișinău Puskin
Irina Cruc
Directoare sucursala Bălți
Mikro Kapital Group
Grupul nostru investește în microfinanțare și finanțare de impact, concentrându-se pe țările de-a lungul Drumului Mătăsii. Importanța strategică a sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii din această zonă geografică, inima Eurasiei, face parte din ce în ce mai mult din viziunea și creșterea strategică a Mikro Kapital.
Strategia noastră corporativă se bazează pe patru principii:
  • Punem interesele clienților noștri în centrul a tot ceea ce facem.
  • Oferim clienților noștri o experienta unica.
  • Ne concentrăm pe dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre și ne străduim în acest fel să obținem o creștere durabilă și profitabilă.
  • Suntem responsabili față de societate și economia locală.
Grupul nostru se concentrează în mare parte pe aceasta regiune și își extinde prezența printr-o rețea de sucursale pregătite să ofere servicii de microfinanțare și micro-leasing în aproape toate țările Drumul Mătăsii. Activitățile noastre se concentrează acum pe această zonă foarte importantă a lumii, legând Estul de Vest prin instrumentele de finanțare de impact ale Mikro Kapital, din China și Hong Kong până în inima Europei.
Parteneri
Ei sunt cei ce ne reprezintă
Mintos
Bank Im Bistum Essen
Amcham
Victoriabank
Fincombank
Eximbank
Efa-group
Fasanara
FS Finance
Inconfin
Invest in Vision
Lendahand
Boomerang
Simpals
Moldindconbank
Bons Office
MMG
Grant Thornton Moldova
Agrobiznes.md
Cafelini